OM beëindigt zaak aanslag Waalre niet

Het Openbaar Ministerie weigert de zaak tegen de hoofdverdachte van de aanslag op het gemeentehuis in Waalre te beëindigen.

Het onderzoek is nog volop bezig, zei een officier van justitie vrijdag over het verzoek van verdachte Dick O. (38) om zijn zaak te sluiten.

Het gemeentehuis van Waalre werd op 18 juli 2012 verwoest door brandstichting. Dick O. werd in maart 2013 aangehouden, maar na 2,5 maand vrijgelaten omdat er niet genoeg bewijs was gevonden. Hij wil dat zijn zaak wordt gesloten omdat het lang genoeg heeft geduurd. Hij gelooft niet dat er nog onderzoek plaatsvindt.

”Geloof me. Er is een heel rechercheteam mee bezig. Er is absoluut geen reden om de zaak te beëindigen”, aldus de officier van justitie vrijdag. In het belang van het onderzoek wilde ze niet zeggen wat er nog precies gebeurt.

Redactie Gemeente.nu

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.