Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 2269 bekeken laatste update:26 mrt 2013

Oss bestrijdt homofobie met website

De gemeente Oss wil met een digitale portrettengalerij helpen om de haat tegen homo's, lesbiennes en biseksuelen weg te nemen.

"Blijkbaar is het in onze tijd nog altijd iets waar we moeilijk over doen", geeft wethouder Rene Peters als uitleg bij het project. "Denk ook maar eens aan hoe mensen daar in de sport, de school en de buurt mee omgaan. Maar waarom doen we daar zo moeilijk over?"

De bedoeling is dat zo veel mogelijk mensen laten weten het geen enkel probleem te vinden dat mensen houden van hun eigen sekse. Bij de start van het project stonden vijftig bekende en minder bekende inwoners van Oss op de website. Aan bezoekers van de site werd gevraagd om hun eigen foto en tekst op te sturen.

"Samen kunnen we met heel weinig moeite de wereld een klein beetje mooier maken", zegt Peters. "En misschien ook eenvoudiger voor de leerling, de voetballer of de parochiaan die ziet dat zijn leraar, trainer of pastoor stelling neemt en zich uitspreekt."

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.