LEF!

Jouw rol binnen de lokale overheid verandert

23 mei 2017, Metaal Kathedraal, Utrecht

Home | Programma | Sprekers | Informatie | Inschrijven

Het vak van ambtenaar wordt van alle kanten beïnvloed en is volop in beweging!
Decentralisatie, dualisme, politieke versplintering, kritische burgers en de groeiende rol van de media. Maar ook zaken als vergrijzing, informatieversnelling en digitalisering van werkprocessen spelen een rol in het veranderende takenpakket.

Permanente ontwikkeling en brede inzetbaarheid zijn onmisbaar om in te kunnen spelen op veranderende functie-inhoud en –eisen. Vaardigheden die zich richten op “het zijn, het denken, de interactie met anderen en het doen” worden steeds belangrijker.

Denken over en werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling!
Of je nu net bij de overheid begint of al jaren meedraait, op deze dag ontdek je hoe je jouw vak nog beter kunt uitoefenen. Laat je inspireren door de workshops/trainingen, of door de bijdragen door één van de experts op het hoofdpodium.

Dit event biedt jou een beeld van de vaardigheden binnen 6 thema’s:

• Adviseren – the next level
  • Sta in je eigen kracht
  • Denken & doen met een twist
  • Op je doel af zonder stress
  • Pak de regie
  • Onderhandelen als een pro

LEF!-verhalen
Op het hoofdpodium vertellen inspirerende sprekers over eigen ervaringen; waarom heb je bepaalde vaardigheden nodig? En hoe verbeter je je dienstverlening en ga je efficiënt te werk door de Lean – methode toe te passen? Luister ook naar ervaringen van andere gemeenten die het werken volgens de nieuwe skills-set al ver doorgevoerd hebben en zo op een innovatieve manier bezig zijn en lef tonen.

Jij hebt de regie in handen tijdens deze dag!
Stel je eigen persoonlijke leerschema samen aan de hand van het blokkenschema. Wil jij keihard zelf aan de slag met jouw vaardigheden of luister je liever naar verhalen van voorlopende gemeenten? Je kiest het zelf. Ook kun je de in de ochtend starten met een yoga class zodat je klaar bent om met een open houding meer bewust te zijn van de ervaringen die deze dag op je afkomen. Wil jij niet achterblijven maar meedoen? Schrijf je dan nu in!

5 Tips om jouw baas te overtuigen dat je beter uit deze dag komt:

Hogere ROI voor de organisatie
Jouw baas wilt toch ook dat je ambitieus en leergierig bent? Zo zal jouw productiviteit stijgen en bijdrage aan een hogere ROI voor de organisatie. Uit menig onderzoek blijkt dat die ROI pas wordt gerealiseerd wanneer de werknemers de kans krijgen om te groeien of nieuwe inzichten op doen.

Kennis voor de hele organisatie
Door jezelf te ontwikkelen, breng je weer nieuwe kennis in het bedrijf. Daar kunnen ook je collega’s de vruchten van plukken. De vakkennis die je opdoet, kan je breed delen. Daar profiteert de gehele organisatie van. Door nieuwe kennis wordt je motivatie hernieuwt en ben je productiever.

Laat zien dat je aan je carrière pad werkt
Een goede werkgever is geïnteresseerd in jouw carrière pad. Als je aannemelijk kunt maken waar je over een aantal jaar wilt staan en dat dit event jou helpt om hier aan te werken, sta je sterker. Vergeet daarbij niet om aan te tonen welke investeringen je zelf doet om dat pad te bewandelen.

Zet je beste beentje voor
Een veelgehoord tegenargument is dat een event de werkgever productieverlies oplevert door afwezigheid van werknemers die een dag weg zijn. Maak daarom duidelijk dat even een andere omgeving noodzakelijk is om nieuwe prikkels te krijgen. Wie een event heeft gevolgd kan daarna met een creatieve en frisse geest de dagelijkse problemen effectief te lijf te gaan.

Bepaal vooraf ook hoe je je tijd indeelt, werk bijvoorbeeld iets langer door, zodat je de werkgever daarin tegemoet kunt komen. Dit laat tegelijkertijd zien hoe gemotiveerd je bent, en dat je bereid bent om echt in jezelf te investeren. Het is vervolgens ook gemakkelijker om een investering van je werkgever te vragen

Ken de regels en budgetten: wist jij dat je elk jaar recht heeft op een individueel loopbaanbudget van € 500,-?
Als gemeente-ambtenaar heb je via jouw werkgever een budget dat je naar eigen inzicht in kunt zetten ter bevordering van jouw eigen loopbaanperspectief. Meer informatie over het Individueel Loopbaanbudget vindt je op de website van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Informeer bij jouw leidinggevende of de afdeling P&O naar de exacte mogelijkheden binnen jouw organisatie.