LEF!

Dé trainingsdag voor jouw persoonlijke ontwikkeling binnen de overheid

23 mei 2017, Metaal Kathedraal, Utrecht

Home | Programma | Sprekers | Informatie | Inschrijven

Het vak van ambtenaar wordt van alle kanten beïnvloed en is volop in beweging!
Veel factoren (decentralisatie, kritische burgers, informatieversnelling en digitalisering van werkprocessen) spelen een rol in het veranderende takenpakket. Vaardigheden die zich richten op “het zijn, het denken, de interactie met anderen en het doen” zijn belangrijk. Permanente ontwikkeling en brede inzetbaarheid zijn daardoor onmisbaar om in jouw ontwikkeling.

Nadenken en werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling!
Of je nu net bij de overheid begint of al jaren meedraait, op deze dag ontdek je hoe je jouw vak nog beter kunt uitoefenen. Krijg training in vaardigheden binnen 6 thema’s:

• Adviseren – the next level
  • Sta in je eigen kracht
  • Denken & doen met een twist
  • Op je doel af zonder stress
  • Pak de regie
  • Onderhandelen als een pro

LEF!-verhalen
Inspirerende sprekers en trainers bespreken met jou waarom je bepaalde vaardigheden nodig hebt, hoe je je dienstverlening verbetert en hoe ga je efficiënt te werk door de lean-methode toe te passen? Luister naar gemeenten die al werken met de nieuwe skills-set en hoor zo hoe jij op een innovatieve manier te werk kan gaan.

Ontmoet o.a. deze inspirerende sprekers:

johan_de_jager

Johan de Jager - Gemeentesecretaris – gemeente Bodegraven - Reeuwijk

Anja van der Horst - Directeur bedrijfsvoering – gemeente Hollands Kroon

Bert Teeuwen - Schrijver ‘Lean voor de overheid’ & Organisatieadviseur

Ferdi Jansen - Zelfstandig Publiek Professional (ZPP’er)

Lex Bruijn - Schrijver ’10 onmisbare vaardigheden voor de ambtenaar van de toekomst’

Stel je persoonlijke leerschema samen
Wil jij zelf aan de slag met jouw vaardigheden of luister je liever naar verhalen van voorlopende gemeenten? Je kiest zelf aan de hand van het blokkenschema. Als extra kan je in de ochtend starten met een yoga class zodat je klaar bent om met een open houding aan de trainingen te beginnen. Wil jij niet achterblijven maar meedoen? Schrijf je dan nu in!

5 Tips om jouw baas te overtuigen dat je beter uit deze dag komt:

Hogere ROI voor de organisatie
Jouw baas wilt toch ook dat je ambitieus en leergierig bent? Zo zal jouw productiviteit stijgen en bijdrage aan een hogere ROI voor de organisatie. Uit menig onderzoek blijkt dat die ROI pas wordt gerealiseerd wanneer de werknemers de kans krijgen om te groeien of nieuwe inzichten op doen.

Kennis voor de hele organisatie
Door jezelf te ontwikkelen, breng je weer nieuwe kennis in het bedrijf. Daar kunnen ook je collega’s de vruchten van plukken. De vakkennis die je opdoet, kan je breed delen. Daar profiteert de gehele organisatie van. Door nieuwe kennis wordt je motivatie hernieuwt en ben je productiever.

Laat zien dat je aan je carrière pad werkt
Een goede werkgever is geïnteresseerd in jouw carrière pad. Als je aannemelijk kunt maken waar je over een aantal jaar wilt staan en dat dit event jou helpt om hier aan te werken, sta je sterker. Vergeet daarbij niet om aan te tonen welke investeringen je zelf doet om dat pad te bewandelen.

Zet je beste beentje voor
Een veelgehoord tegenargument is dat een event de werkgever productieverlies oplevert door afwezigheid van werknemers die een dag weg zijn. Maak daarom duidelijk dat even een andere omgeving noodzakelijk is om nieuwe prikkels te krijgen. Wie een event heeft gevolgd kan daarna met een creatieve en frisse geest de dagelijkse problemen effectief te lijf te gaan.

Bepaal vooraf ook hoe je je tijd indeelt, werk bijvoorbeeld iets langer door, zodat je de werkgever daarin tegemoet kunt komen. Dit laat tegelijkertijd zien hoe gemotiveerd je bent, en dat je bereid bent om echt in jezelf te investeren. Het is vervolgens ook gemakkelijker om een investering van je werkgever te vragen

Ken de regels en budgetten: wist jij dat je elk jaar recht heeft op een individueel loopbaanbudget van € 500,-?
Als gemeente-ambtenaar heb je via jouw werkgever een budget dat je naar eigen inzicht in kunt zetten ter bevordering van jouw eigen loopbaanperspectief. Meer informatie over het Individueel Loopbaanbudget vindt je op de website van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Informeer bij jouw leidinggevende of de afdeling P&O naar de exacte mogelijkheden binnen jouw organisatie.