Ambtenaren Gemert-Bakel op integriteitcursus

Na de zomer gaan medewerkers van de gemeente Gemert-Bakel starten met een cursus Algemene beginselen van behoorlijk bestuur. Aanleiding is een zeer kritisch rapport van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING).

Leugens, cliëntelisme, willekeur, onbetrouwbaarheid. Zelfs het

strafbare valsheid in geschrifte kwamen voor in de gemeente, volgens het

rapport van BING
. Dat moet over zijn. Daarom heeft Gemert-Bakel een plan van

aanpak liggen.

Eerst gaan de medewerkers op cursus. In samenwerking met externen wordt

ook gekeken naar de taken en verantwoordelijkheden van alle medewerkers. De

interne en externe communicatie moet veel beter. Bovendien zullen gespreken met

collegeleden altijd met twee personen worden gevoerd en zullen er verslagen

worden gemaakt van deze gesprekken.

1. Altijd dezelfde tactiek.
    Het voetvolk krijgt de schuld dat de straaljagers doorrammen. Dit leidt de aandacht af van de eigenlijke oorzaak: College en controlerende raad. Niet anders dan bij multi-nationals.

2. Er zijn geen integere ambtenaren blijkbaar? op

Integergedrag is een eerste vereiste zaak als medewerker van de overheid. Doordat men een cursus gaat volgen beken je in feite dat de gemeente niet integer is. Triest dat een burger zijn belasting elfen naar de gemeente gaan.

3. Intieme integere gemeente op

Zo, n plattelandsgemeente kent uiteraard veel belangen. Dus niet integer. Twee ogen principe en gespreksverslagen met twee personen. Wat voor incident verschuilt er achter de muren van dit gemeentehuis? Waarom gaan medewerkers een cursus volgen? Moet dit overigens betaald worden door de belastingbetalers. U bent niet eerlijk ten opzichte van uw volk. Overigens ambtenaren dienen integer te zijn en zeker als u handeld in naam der koninigin.

4. Bingo nummer 13 op

Zeer opvallend dat er een bureau voor de integriteit bestaat voor gemeenten. Geeft al aan dat er veel mis is. Ik hoop niet dat ons belastinggeld naar dit soort zaken gaat. Dat er zelfs een cursus is voor ambtenaren rond het verbeteren van de integriteit.