Burgemeester Vlissingen moet declaraties terugbetalen

De Vlissingse burgemeester René Roep moet bijna 4500 euro terugbetalen aan de gemeente, omdat hij te veel heeft gedeclareerd.

Dat meldt dagblad PZC op basis van een geheime notitie van de gemeentesecretaris aan de gemeenteraad. Donderdag voerden de raadsfracties in Vlissingen nog overleg over het declaratiegedrag van Roep en andere gemeentebestuurders.

De burgemeester heeft onder meer hoge pension- en huisvestingskosten in rekening gebracht. Ook declareerde hij een duur bed en andere huisraad. Verder zijn bij declaraties van andere (oud)collegeleden vraagtekens gezet.

Aangifte
De burgemeester heeft inmiddels aangifte gedaan van belediging en bedreiging. Vooral in de nachtelijke uren wilden mensen hem laten weten niet blij te zijn met zijn declaraties.