Asbest-registratie maar in helft gemeenten

In bijna de helft van de Nederlandse gemeenten wordt asbestvervuiling niet geregistreerd in het Landelijk Asbest Volgsysteem (LAVS . Eind vorig jaar was in 181 van de 393 gemeenten geen enkele asbestlocatie doorgegeven.

Dit meldt Nu.nl op basis van gegevens die zij heeft ingezien. In het registratiesysteem worden met asbest vervuilde locaties bijgehouden. Alle betrokken partijen bij het vinden, verwijderen en onderzoeken van asbestvervuiling kunnen via het LAVS terugvinden waar eerdere vondsten van asbest zijn gedaan.

De streefdatum voor een verplichte melding in het systeem is al een aantal keren opgeschoven, de huidige streefdatum ligt op 2017. Volgens een deskundige wilde geen enkele minister zich aan dit ‘hoofdpijndossier’branden.

Met name in Friesland (80%) en Limburg (70%) ontbreekt een overzicht van asbestlocaties;

Redactie Gemeente.nu

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.