E-mailactie spoort gemeenten aan tot ondertekening Kustpact

Kustgemeenten en -provincies hebben in nog geen twee weken tijd rum 10 duizend e-mails ontvangen van kustbeschermers die hen willen aansporen om het Kustpact te ondertekenen.

Dat meldt de coalitie ‘Bescherm de Kust’ op haar website.

Om provincies en gemeenten te motiveren het kustpact te ondertekenen en spoedig om te zetten in regelgeving, is ‘Bescherm de kust’ eind oktober gestart met de actie ‘van woorden naar daden’. Dichter Ingmar Heytze schreef hiervoor het gedicht: ‘het kustlied’. Via www.beschermdekust.nl konden geïnteresseerden dit kustlied, voorzien van beelden van de Nederlandse kust, doorsturen naar kustprovincies en -gemeenten om hen eraan te herinneren wat er op het spel staat. In nog geen twee weken tijd zijn er ruim 10 duizend mails verstuurd.

Principe-overeenstemming

Eind oktober heeft minister Schultz van Haegen van IenM samen met provincies en kustgemeenten een principe-overeenstemming bereikt over een nationaal kustpact. In het Kustpact maken partijen afspraken over grenzen aan nieuwe recreatieve bebouwing op het strand en in de duinen. Natuurmonumenten en de Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland zijn – namens coalitie ‘Bescherm de Kust’ – medeondertekenaars van dit kustpact.

Betty van Wijngaarden

Freelance redacteur voor Gemeente.nu en zelfstandig coach voor professionals (werknemers en zzp'ers). Tevens auteur en trainer. Als "communicatiediva" pur sang heeft ze de beschikking over veel woorden en schrijft ze graag over loopbaangerelateerde onderwerpen. In coaching kan ze goed luisteren, aanmoedigen en aanzetten tot actie of een koerswijziging. Het liefst met de nodige dosis humor. (www.vanwijngaardencoaching.nl)

Reageren is niet mogelijk.

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.