Hengelo wil Smart City worden

De gemeenteraad van Hengelo heeft een initiatiefvoorstel klaarliggen dat erop richt om van Hengelo een ‘Smart City’ te maken.

Een werkgroep uit de raadsfracties moet een agenda opstellen voor projecten die het mogelijk maken de allernieuwste technologische snufjes te gebruiken in tal van sectoren, bijvoorbeeld onderwijs en richting ondernemers. Het budget hiervoor moet vrijgemaakt worden. Uiteindelijk zou Hengelo, door in te zetten op technologische vernieuwing, voorop kunnen lopen in vergelijking met andere steden en een ‘smart city’ moeten zijn.

Leefbaar

Steden als Den Haag en Alkmaar zijn al zelfbenoemde ‘smart cities’ die zelf op zoek gaan naar ‘slimme oplossingen’ die de stad meer duurzaam, veilig, bereikbaar en leefbaar maken.

Redactie Gemeente.nu

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.