Geldermalsen zegt nee tegen azc

Er komt geen asielzoekerscentrum in de Gelderse plaats Geldermalsen. Een overgrote meerderheid van de gemeenteraad laat dat weten in een gezamenlijke verklaring.

Dit meldt Omroep Gelderland.

Een half jaar na de rellen stellen alle politieke partijen op D66 na, dat het niet verstandig is om alsnog een azc binnen de gemeentegrenzen neer te zetten. Volgens de verklaring van de partijen hebben gesprekken met inwoners en uitingen op sociale media helder gemaakt dat er geen draagvlak is voor een grootschalig opvangcentrum.

De partijen stellen: “Op basis van al deze meningen, en de veel verwoorde zorgen over de politieke situaties, is de overgrote meerderheid van de gemeenteraad van Geldermalsen van mening dat er geen draagvlak is voor grootschalige opvang. Een azc in onze gemeente, ook in kleinere vorm, is voor ons geen optie.”

De gemeenteraad zegt wel buurgemeenten te willen steinen bij de opvang van asielzoekers

Redactie Gemeente.nu

1 reactie

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.