Gelijke regels voor bijzondere bijstand

Zes West-Brabantse gemeenten trekken vanaf september de voorwaarden en vergoedingen voor bijzondere bijstand gelijk.

De gelijktrekking is een logisch gevolg van een eerdere samenvoeging van de zes sociale diensten van gemeenten Roosendaal, Rucphen, Etten-Leur, Halderberge, Zundert en Moerdijk tot één Werkplein Hart van West-Brabant, de regionale uitvoeringsorganisatie voor werk en inkomensondersteuning. Aldus schrijft dus De Bode.

Eerlijk
Bijzondere bijstand is een tegemoetkoming voor mensen met een minimumloon die zelf weinig vermogen hebben. Meestal is het een gift of een renteloze lening.

Bestuursvoorzitter Werkplein Hart van West-Brabant Thomas Zwiers, tevens wethouder gemeente Moerdijk, geeft aan dat het belangrijk is om dezelfde regels voor de zes gemeenten te hanteren. “Hiermee verminderen we de rechtsongelijkheid tussen inwoners in de regio. Dezelfde regels voor iedereen die bij ons Werkplein komt: dat is wel zo eerlijk.”