Gemeente: geen kinderreclame ongezonde voeding

Gemeente Amsterdam wil reclame voor ongezonde voeding op sportevenementen voor kinderen in de ban doen. Zij beoogt dat in uiterlijk 2020 alle sportactiviteiten voor de jeugd vrij zijn van kindermarketing.

Het gaat onder meer ook om gemeentelijke sporthallen en zwembaden. De gemeente wil dat er ook genoeg drinkwater beschikbaar is en voldoende alternatieven voor ongezonde snacks.

Amsterdam sloot zich vorig jaar als eerste gemeente in ons land aan bij de Alliantie Stop Kindermarketing ongezonde voeding, een initiatief van het Diabetesfonds, de Hartstichting en de Consumentenbond. “We willen niet langer dat producenten van ongezonde producten hun naam aan jeugdsport in Amsterdam verbinden”, zegt sportwethouder Eric van der Burg. “In plaats daarvan roepen we producenten van gezonde producten en non-food op om onze evenementen te sponsoren.”

(bron: ANP)

Reageren is niet mogelijk.

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.