Gemeente weigert jeugdzorg en Wajong

Etten-Leur begint er niet aan zonder extra middelen: het uitvoeren van de jeugdzorg, de Wajong en taken die momenteel nog onder de AWBZ vallen.

Dat heeft de gemeenteraad van Etten-Leur unaniem besloten. Dit na het indienen

van een motie door de PvdA. Fractievoorzitter Hans Wierema verklaarde zijn

motie door de stelling dat die nieuwe taken niet zonder extra budget uitgevoerd

kunnen worden.

Het college van Etten-Leur zal de motie “van harte uitvoeren”, sprak

burgemeester Heleen van Rijnbach. “Het gaat om belangrijke zaken die naar

de gemeente komen. Ik weet dat meer gemeentes zich zorgen maken”, zei

Rijnbach.

1. M. van den Berg op

Motie met een hoog symbolisch gehalte. De wet geldt immers voor iedereen, dus ook voor de gemeente. Knap ook dit protest, terwijl er eigenlijk nog niets over de nieuwe regeling bekend is gemaakt. Zeker niet over de financi?n.

2. Blijft ons belastinggeld dan allemaal in Den Haag voor de heren met hoge salarissen?
    Den Haag moet dan toch de gemeente tegemoetkomen als ze verwachten dat de uitwerking daar moet gebeuren?
    En zo maken ze zich er gemakkelijk van af.
    En maar mopperen op ambtenaren, maar deze moeten werken uitvoeren die door de ministers wordt opgedragen.
    Weet iedereen dat wel? dat het voor ambtenaren dan ook niet altijd mee valt om het de cli?nt naar de zin te maken?

3. Gemakkelijk om elkaar de zwarte piet toe te schuiven. Wanneer wordt er eindelijk spijkers met koppen geslaan.
    Er moet maar eens uitgezocht worden wie is verantwoordelijk en wie gaat taken uitvoeren met een bepaald budget. (En is dit haalbaar)
    Ank