Extra geld naar gemeenten voor aanpak seksueel geweld

Minister van der Steur en staatssecretaris Van Rijn trekken De 4,2 miljoen euro wordt de komende twee jaar 4,2 miljoen euro extra uit voor de aanpak van seksueel geweld. Gemeenten worden met dit geld in staat gesteld een landelijk dekkend netwerk van Centra voor Seksueel Geweld (CSG) te realiseren

De bewindspersonen hebben daarover vandaag een brief gestuurd aan de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Met de 4,2 miljoen euro die de komende twee jaar ter beschikking wordt gesteld zullen er dit jaar 7 nieuwe CSG’s gerealiseerd kunnen worden naast de 9 reeds bestaande. In een centrum krijgen slachtoffers van seksueel geweld medische zorg en psychosociale ondersteuning. Ook wordt er een start gemaakt met het onderzoek naar de daders.

De 16 centra aan het einde van het jaar zorgen voor een landelijk dekkend netwerk.