‘Samenwerking politie en gemeenten loont’

De samenwerking tussen politie, gemeente en horeca loont, is de conclusie. Voor het derde jaar op rij is geweldpleging tijdens uitgaan in Nederland afgenomen.

Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Politie, schrijft de Volkskrant. In 2010 kwamen er 7.500 keer meldingen van mishandeling of bedreiging in het uitgaanscircuit binnen. In 2013 ging het om 5.800 meldingen.

De reden is de nauwere samenwerking tussen verschillende partijen, is de conclusie.

Horecaondermers kunnen een speciaal nummer bellen wanneer ze te maken hebben met overlast. Agenten op straat kunnen zo meteen ter plekke te zijn. Verder helpt een strenger deurbeleid tegenover minderjarigen en dronken klanten ook mee bij de positieve trend.