1 mei? Gewoon een dag aan de arbeid

Op 1 mei, de Dag van de Arbeid, moeten de stadsloketten voor Amsterdammers voortaan geopend zijn. Daarvoor pleit de VVD Amsterdam. Nu is bijna de hele Amsterdamse gemeentelijke organisatie op 1 mei gesloten omdat de ambtenaren vrij zijn.

De gemeente Amsterdam is, samen met de vakbonden, de enige organisatie in Nederland die haar werknemers op 1 mei verplicht vrij laat zijn. Slechts een heel klein deel van de ambtenaren doet echter mee aan traditionele demonstraties op deze dag. Amsterdam’s VVD Raadslid Rik Torn: ‘Ambtenaren hebben veel meer behoefte aan keuzevrijheid dan een verplichte vrije dag. Laat mensen zelf kiezen of zij op 1 mei vrij willen zijn of deze vanuit de gemeente verstrekte extra vrije dag een andere keer willen gebruiken.’

Dus pleit Torn ervoor om op 1 mei, de Dag van de Arbeid, de stadsloketten voor Amsterdammers voortaan geopend te houden. Nu is bijna de hele Amsterdamse gemeentelijke organisatie op 1 mei gesloten.

De VVD heeft een initiatiefvoorstel ingediend om de stadsloketten voortaan op 1 mei geopend te laten zijn. Dit zal eind maart in de gemeenteraad behandeld worden.

1 reactie