Ambtenaar die informatie lekte niet vervolgd

Een Haagse ambtenaar speelde vertrouwelijke informatie door aan het Algemeen Dagblad, maar wordt daar niet voor vervolgd.

Het is onduidelijk of het gaat om een gemeenteambtenaar of een politieman. De man had een uitdraai gemaakt van informatie van de politie en dit gelekt naar de krant. Het ging over een vuurwapengevaarlijke drugshandelaar, volgens het AD.

Een arrestatieteam viel zijn woning binnen. Daar zou de vermeende crimineel wonen met zijn zus, die ook werd gezocht door de politie. Maar de politie trof de waarnemend zaakgelastigde van Suriname in dat huis aan. Een diplomatie rel was het gevolg.

De ambtenaar krijgt wel een disciplinaire straf.

1. Melle vd Heide op

Waarnemend zaakgelastigde…tijd voor een cursusje eenvoudig Nederlands schrijven?

2. Waarnemend zaakgelastigde. Staat gewoon in het woordenboek. (Geen) Tijd om iets (digitaal) op te zoeken….??

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.