Boete voor beledigen collega-raadslid

Een gemeenteraadslid van de SP in Zoetermeer is in hoger beroep veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete van 350 euro.

Gemeenteraadslid Lennart Feijen noemde zijn collega-raadslid en oud-minister Hilbrand Nawijn in 2014 een racist.

Nawijn wilde in juni 2014 niet dat er een islamitische school in Zoetermeer zou komen. Na die gemeenteraadsvergadering schreef SP’er Lennart Feijen op Twitter over ”discriminatie van een complete geloofsgemeenschap door de racist @lhn_nawijn”.

Vorig jaar sprak de rechtbank in Den Haag Feijen nog vrij, maar het OM ging daartegen in beroep. Het gerechtshof legt hem de boete nu voorwaardelijk op met een proeftijd van 2 jaar.