Mart Visser neemt Raadhuis Zandvoort over

Sinds gisteren is het Raadhuis van de gemeente Zandvoort in handen van couturier en kunstenaar Mart Visser. Het historische gemeentehuis is een tijdelijk museum voor de presentatie van zijn recente Haute Couture-collectie en iconische archiefstukken.

Burgemeester Niek Meijer van Zandvoort droeg met ‘veel plezier en vertrouwen’ het gemeentehuis tijdelijk over aan Mart Visser. ‘Als gemeentebestuur maken wij ons sterk voor het toegankelijk maken van kunst voor een groot publiek. Daar zijn deze indrukwekkende exposities van Mart Visser in het Raadhuis en het Zandvoorts Museum prachtige voorbeelden van.’

In de kamers van de burgemeester zijn de wanden en het plafond zwart geschilderd en is de vloer bedekt met honderden kilo’s grind. In de catacomben van het gemeentehuis, waar de kamers van de wethouders zijn, is nu een pop-up store gevestigd met de prêt-à-porter zomercollectie van de couturier. De expositie met de naam The Take-over neemt van 2 mei tot en met 1 juli het gemeentehuis over.

Laura Wennekes

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.