Van der Laan: helaas naar VNG-jubileum

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam geeft antwoord op vragen van gemeenteraadslid Laurens Ivens. “De afspraak bestaat al lang, daarom moet ik wel gaan.”

Het congres en feest zijn veel te duur, stelt Van der Laan tegen de gemeenteraad. De burgemeester, ook spreker tijdens het congres, geeft aan dat hij en wethouder Eric van der Burg zullen gaan. Verder reist niemand af naar Den Haag. Van der Laan vraagt alle bestuurders van gemeenten de kosten zelf te betalen.

Declareren

Raadslid Ivens is het daar mee eens: “Het is niet te verkopen dat van gemeenschapsgeld te doen. Raadsleden krijgen voor hun werk in de raad een zeer ruime onkostenvergoeding. Dat daarnaast elk Amsterdamse raadslid nog eens jaarlijks voor 1000 euro mag declareren voor congressen en cursussen is buitensporig. Voor dit VNG-feest hoort gewoon te gelden: Ga niet of betaal het zelf.”

Van der Laan speelt nog met het idee de kosten aan de orde te stellen tijdens zijn toespraak.

Stem op de poll:

Het jubileumcongres en -feest van de VNG kan niet goedkoper >>