Vlaggen halfstok voor slachtoffers Sri Lanka

Meerdere gemeenten hebben de vlag op het stadhuis halfstok hangen na de aanslagen op eerste paasdag in Sri Lanka. Daarbij vielen honderden slachtoffers.

Hoewel er momenteel geen officiële vlaginstructie is afgekondigd (zoals bijvoorbeeld het geval was na het schietincident in Utrecht afgelopen maart), hebben verschillende gemeenten de vlag vandaag halfstok hangen.

Sommige gemeenten delen een foto op sociale media en uiten daarbij hun medeleven voor de nabestaanden van de slachtoffers van een reeks aanslagen op kerken en hotels.

In Rotterdam hangt de vlag van Sri Lanka halfstok. Burgemeester Aboutaleb stuurde een brief aan de burgemeester van Colombo.

Ook in de gemeente Lingewaard hangt de vlag halfstok, zo twittert burgemeester Marianne Schuurmans.

De gemeente Arnhem deelt een video van een wapperende vlag die halfstok hangt:

Ook in de gemeenten Den Haag en Amsterdam (hieronder) hangt de vlag halfstok:

De gemeente Amsterdam staat dinsdagavond stil bij de aanslagen. Het Centraal Station wordt met grote lampen verlicht in de kleuren van de Sri Lankaanse vlag. Ook wordt een wake gehouden voor de slachtoffers op het Aziatische eiland. Op Facebook staat een oproep om om half acht naar de Dam te komen. De gemeente kan nog niet zeggen hoeveel mensen er worden verwacht tijdens de herdenkingsbijeenkomst.

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.