VNG: Kriens is nieuwe voorzitter directieraad

Het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft Jantine Kriens benoemd tot voorzitter van de directieraad van de VNG.

VNG-voorzitter Jorritsma: “Jantine Kriens kent zowel de landelijke als de lokale overheid en is naar de mening van het VNG-bestuur heel goed in staat deze werelden met elkaar te verbinden.”

Eerste overheid
Kriens start haar werkzaamheden op 1 mei a.s. en vormt dan samen met Kees Jan de Vet de directieraad van de VNG. Kriens, momenteel nog wethouder en locoburgemeester in Rotterdam, over haar benoeming:  “De komende jaren zal er veel verandering op ons af komen en daarbij zal ik één rode draad hanteren: recht doen aan verschil in alle Nederlandse gemeenten, van klein tot groot.”

Een grote verrassing is het niet: ingewijden hebben de benoeming gisteren al naar buiten gebracht.