Werkgroep eist aftreden burgemeester Meerssen

Inwoners van Meerssen, verenigd in de werkgroep Democratisch Herstel Meerssen, stelt dat waarnemend burgemeester Hans Schmidt van de Limburgse gemeente moet opstappen.

Dat staat in een manifest en een bijbehorende petitie op internet. De werkgroep roept Schmidt op ”zich ernstig te beraden over zijn positie en zich af te vragen of hij de juiste persoon is om leiding te geven aan het gemeentebestuur in deze moeilijke periode.”

Volgens de werkgroep staat zijn aanblijven de spoedige terugkeer van de rust in Meerssen in de weg. In de gemeente heerst ernstige onrust sinds de zelfmoord van voormalig wethouder Jo Dejong, vorige maand.