Vakbond wil harde actie om cao

Er is een deadline. Daarna volgen acties, dreigt de vakbond.

Abvakabo FNV heeft de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) maandag tot 13 februari de tijd gegeven om in te gaan op de eisen die de bond heeft gesteld in de cao-onderhandelingen.

Zo niet, dan roept de vakbond zijn leden op tot harde acties. De vakbonden eisen werkzekerheid en koopkrachtbehoud voor de 180.000 gemeenteambtenaren. Ook moeten gemeenten meer investeren in vast personeel in plaats van ingehuurde medewerkers.

1 reactie

1. Koopkrachtbehoud is okay, maar werkzekerheid?? Kom op zeg. Het zou goed zijn als de markt meer in beweging komt.
    Nergens zowel veel werkzekerheid als bij de gemeente.
    Als ik hier om mij heen kijk ben ik met mijn 30 jaar veruit de jongste. De laatste jaren is er geen jongere hier meer aangenomen (en ja, wel diverse 40+ ers).