‘Raad Waterland werkte integriteitsonderzoek tegen’

De gemeenteraad van Waterland had burgemeester Ed Jongmans moeten steunen bij zijn onderzoek naar de mogelijke schending van de integriteit door een raadslid.

Dat schrijft minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken aan de raad, in een brief in bezit van het Noord-Hollands Dagblad. Burgemeester Jongmans voelt zich gesterkt door de brief: “De minister constateert dat ik oprecht bezorgd was en dat ik vanuit die zorg gehandeld heb.”

Jongmans stapte begin februari op als burgemeester van Waterland. Donner kijkt nog of dit wel terecht was. Of Jongmans dan weer zijn functie gaat bekleden, is overigens wel sterk de vraag. De wethouders van zijn vroegere college zegden het vertrouwen op in Jongmans.