Rechtzaak Van Rey duurt twee maanden

De rechtszaak tegen de van corruptie verdachte Roermondse politicus Jos van Rey begint op maandag 4 april. De rechtbank in Rotterdam heeft de nodige tijd uitgetrokken voor de behandeling van de zaak van Van Rey en twee medeverdachten.

In april zijn acht dagen uitgetrokken voor de feitenbehandeling, inclusief twee uitloopdagen. In mei volgt het requisitoir van het Openbaar Ministerie en vijf dagen waarop de advocaten hun pleidooi kunnen houden. Uiterlijk 7 juni moet de inhoudelijke behandeling zijn afgerond.

Van Rey, diens vriend en projectontwikkelaar Piet van Pol en voormalig Roermonds VVD-wethouder Tilman Schreurs moeten voor de rechter verschijnen. De Limburgse politicus wordt verdacht van omkoping, het aannemen van streekpenningen, het ronselen van stemmen en het witwassen van 175.000 euro.

Redactie Gemeente.nu

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.