Uitzendkrachten mogen intern solliciteren bij gemeente

Uitzendkrachten die minimaal één jaar voor de gemeente Amsterdam werken mogen voortaan op interne vacatures solliciteren. Dat heeft het college van B en W op 14 februari besloten.

Tot nu konden uitzendkrachten allen gelijk met externe sollicitanten solliciteren. Omdat uitzendkrachten vaak al langer binnen de gemeente werken en de organisatie en werkzaamheden goed kennen, worden vacatures die beschikbaar zijn voor interne vervulling nu ook aan uitzendkrachten aangeboden. Voorwaarde is dat zij langer dan 12 maanden aaneengesloten voor de gemeente Amsterdam werken.

Kennis en expertise

Met het besluit wil de gemeente ‘meer perspectief voor uitzendkrachten bieden op een vast dienstverband en het geeft Amsterdam de mogelijkheid geeft om talenten, kennis en expertise vast te houden’. De gemeente Amsterdam zegt ‘zoveel mogelijk gelijke arbeidsvoorwaarden voor gelijk werk te willen bieden, investeren in gemotiveerde werknemers en kansen bieden om vast in dienst te komen’. Zowel voor interne als externe medewerkers.

Redactie Gemeente.nu

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.