Financiering loonakkoord ambtenaren door ABP in problemen

Ambtenarenpensioenfonds ABP moet mogelijk de pensioenpremie volgend jaar verhogen. Dat maakt de financiering van het loonakkoord van de ambtenaren onzeker.

Het akkoord zou voor een belangrijk deel juist bekostigd worden door een verlaging van de pensioenpremie. De overheid zou door de verlaging van de premie ruimte hebben om een salarisverhoging van 5 procent in de komende twee jaar te verhogen en eenmalig 500 euro uit te keren. Dit meldt NOS

Vanwege de lage dekkingsgraad, die ruim 10 procentpunt onder het minimumniveau ligt, moet het ABP mogelijk per 1 april volgend jaar de premie alweer verhogen. In januari wordt duidelijk of de verhoging doorgaat. Een woordvoerder van het ABP tegen de NOS: “Het is aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken om te bepalen hoe het loonakkoord gefinancierd wordt.” Het Ministerie was nog niet bereikbaar voor commentaar.

(NOS)

Redactie Gemeente.nu

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.