Doetinchem wil miljoenen terug van projectontwikkelaar

Wethouder Steven Kroon uit Doetinchem laat weten dat hij een dagvaarding stuurt naar een projectontwikkelaar in de hoop zo 2,1 miljoen terug te krijgen.

Het gaat om de Lips Capital Group uit Vught. Volgens de wethouder moet de projectontwikkelaar de miljoenen die geleend zijn door dochteronderneming Oudehuys Investments terugbetalen aan de gemeente.

De dochter leende de 2,1 miljoen euro in 2001 van de Bank Nederlandse Gemeenten. De toenmalige gemeente Wehl stond garant voor dit bedrag. Later ging de garantstelling over naar Doetinchem.

De lenende partij weigert het geld terug te betalen. Daardoor stapt de gemeente naar de rechter.