Zeven gemeenten krijgen extra fietsenstallingen bij station

Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu heeft bekendgemaakt welke gemeenten groen licht krijgen voor de bouw van fietsenstallingen bij stations. Het gaat om twaalf extra stallingen bij de stations Amsterdam, Ede-Wageningen, Eindhoven, Gouda, Tilburg, Zaandam en Zwolle.

Deze stations hebben het meest urgente tekort aan fietsparkeerplekken en kunnen in samenwerking met decentrale overheden vóór 2020 worden aangepakt. Hierover ondertekenden het ministerie van Infrastructuur en Milieu, NS, ProRail, VNG, IPO, Vervoerregio’s, Fietsersbond, FMN, ANWB en Rover vandaag een bestuursovereenkomst.

80 miljoen extra

Voor de aanleg van de stallingen is 40 miljoen euro extra door Dijksma vrijmaakt. Decentrale overheden dragen voor de helft bij aan de investeringen in fietsenstallingen, waardoor in totaal 80 miljoen euro extra beschikbaar is. Eerder dit jaar is al een beslissing genomen over toewijzing van geld voor de stallingen in Groningen, Delft en Den Haag Centraal.

Redactie Gemeente.nu

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.