Dak- en thuislozen bouwen eigen huis

Dak- en thuisloze jongeren in Amsterdam gaan zelf hun woonruimte bouwen in lege kantoorpanden. Het idee is dat zij aan de slag gaan onder toezicht van leerwerkmeesters. Ze leren zo een vak en de dagbesteding en uitkering van de jongeren is geregeld.

De gemeenteraad is akkoord gegaan met het voorstel van de SP Amsterdam, zo laat Zwerfnet de community rond zwerfjongeren weten. Nu moet er nog een uitgewerkt plan komen. De partij hoopt dat de jongeren in het voorjaar van 2013 kunnen beginnen. Als het gebouw af is, staat er een gebouw dat vergelijkbaar is met gebouwen voor studentenhuisvesting, maar dan voor een andere doelgroep.

Studenten
Amsterdam heeft ervaring met jongeren die betrokken worden bij de realisatie van hun eigen woonruimte. Voorheen betrof dat meestal studenten. Dat dak- en thuisloze jongeren deze kans krijgen, is nieuw.

Reageren is niet mogelijk.

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.