Extra geld gemeenten voor preventie gezondheidsrisico’s

De komende vijf jaar stelt VWS 21,9 miljoen euro extra beschikbaar voor preventie gezondheidsrisico’s door gemeenten, zorgverzekeraars en maatschappelijke organisaties.

Dit in het kader van het in 2014 gestarte Nationaal Programma Preventie dat beoogt om de groei van het aantal mensen met chronische ziekten te verminderen en sociaaleconomische gezondheidsverschillen te verkleinen.

Risicogroepen

Begin 2017 start een subsidieregeling Preventiecoalities voor gemeenten en zorgverzekeraars die samen gericht aan de slag gaan voor risicogroepen in de wijk. Bijvoorbeeld kinderen met overgewicht, kwetsbare ouderen of mensen met een verhoogd risico op depressie. Hiervoor is 14,4 miljoen euro beschikbaar.

Een bedrag van 7,5 miljoen euro is bestemd voor ‘Alles is Gezondheid…’. In dit programma gaan organisaties uit de samenleving aan de slag met gezondheid van hun werknemers, mensen in de wijk, op school, hun sporters of fans door middel van een pledge. Deze maatschappelijke beweging is inmiddels goed op gang gekomen en heeft medio 2016 al 280 pledges opgeleverd.

Redactie Gemeente.nu

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.