Meerderheid provincie voor opvang Ter Apel

Acht fracties uit Provinciale Staten van Groningen willen dat minister Gerd Leers van Immigratie, Integratie en Asiel zorgt voor opvang van de asielzoekers in het tentenkamp in Ter Apel.

Dat schrijven ze in een brief aan de bewindsman. De oproep is een initiatief van de ChristenUnie en is ook ondertekend door het CDA, de partij van Leers. De VVD en PVV hebben de brief niet ondertekend.

In Ter Apel staat een tentenkamp waar vele tientallen uitgeprocedeerde asielzoekers verblijven, vooral Irakezen en Somaliërs.

“Er moet een oplossing worden gevonden voor uitgeprocedeerde asielzoekers die niet terug kunnen naar hun eigen land. Tot die tijd moet met opvang voorkomen worden dat deze mensen op straat komen te staan en in de illegaliteit belanden. Wij roepen u op deze mensen op zeer korte termijn opvang aan te bieden'', staat in de brief.