Amsterdam blijft tegen islamitische school

De gemeente Amsterdam blijft zich verzetten tegen de komst van een nieuwe school van de Stichting Islamitisch Onderwijs Amsterdam

Wethouder Simone Kukenheim (D66) heeft staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker verzocht de financiering van de toekomstige school te weigeren, aldus Het Parool.

De gemeente Amsterdam maakt zich zorgen over de kwaliteit van het onderwijs van de stichting, omdat een van haar bestuursleden ook in de directie van het Islamitisch College Amsterdam zat. Deze school werd in 2010 gesloten wegens ondermaatse kwaliteit. Bovendien sprak een ander directielid op Facebook zijn steun voor IS uit.

(ANP)