Achteruitgang in gelijkheid man en vrouw in Nederland

Nederland is drie plaatsen gezakt op de jaarlijkse Global Gender Gap Index 2016, ofwel gelijkheidslijst. De index geeft inzicht in de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in 144 landen.

Nederland staat nu zestiende en dat is onder landen als Rwanda, Burundi en Nicaragua. De lijst wordt opgesteld door het World Economic Forum (WEF).

Bij het samenstellen van de lijst wordt gekeken naar economische participatie, toegang tot onderwijs, politieke invloed en gezondheidszorg/levensverwachting. ,,Nederland heeft geen progressie geboekt op het gebied van arbeidsparticipatie en inkomensgelijkheid. Ook wereldwijd bezien valt de vooruitgang tegen”, aldus de samenstellers.

(bron: ANP)

Betty van Wijngaarden

Freelance redacteur voor Gemeente.nu en zelfstandig coach voor professionals (werknemers en zzp'ers). Tevens auteur en trainer. Als "communicatiediva" pur sang heeft ze de beschikking over veel woorden en schrijft ze graag over loopbaangerelateerde onderwerpen. In coaching kan ze goed luisteren, aanmoedigen en aanzetten tot actie of een koerswijziging. Het liefst met de nodige dosis humor. (www.vanwijngaardencoaching.nl)

Reageren is niet mogelijk.

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.