Drutenaren in bijstand aan het werk gezet

Wie een bijstandsuitkering ontvangt van de gemeente Druten wordt in 2012 verplicht aan het werk gezet.

Er is nieuwe wetgeving die dit mogelijk maakt, die nog wel door de Eerste Kamer moet. “Gemeenten mogen na inwerkingtreding van de wet zelf het beleid bepalen”, zegt wethouder Jac van Dongen in De Gelderlander. “In Druten verwachten we straks van iedereen die bijstand krijgt een tegenprestatie.”

Als voorbeeld noemt de wethouder het zwerfvuilteam in Druten. Ongeveer een kwart van de uitkeringsgerechtigden die in dit team is gaan werken is volgens Van Dongen doorgestroomd naar een reuliere baan. Dit gebeurt momenteel nog op vrijwillige basis. In Druten willen ze mensen dus ook gaan verplichten wat te doen voor hun uitkering.

3 reacties

1. Stom idee, beetje mensen opjagen die niet kunnen werken. Je zal maar straatvrees hebben, of iets van reuma. Je kan niks maar er wordt wel wat van je verwacht. Namelijk dat je de rest van je leven van 850 euro rond komt. Eerst mensen maar eens onafhankelijk keuren voor deze maatregel er komt.