Gemeente keert twee keer uit

Inwoners van de gemeente Rijssen-Holten (Overijssel) die recht hebben op een uitkering, kregen tot hun verrassing woensdag hun maandbedrag tweemaal op hun rekening gestort.

Dat was echter geen extraatje voor de vakantie maar een administratieve fout, maakte de gemeente donderdag bekend.

Het gaat volgens wethouder Ben Beens in totaal om 250.000 euro dat ten onrechte op de rekening van ongeveer 300 uitkeringsgerechtigden is gestort.

Nadat de fout woensdag aan het eind van de dag werd ontdekt, zijn alle cliënten gebeld. De gemeente heeft excuses gemaakt en hun gevraagd het te veel betaalde bedrag terug te storten.

Donderdagmorgen kwamen volgens de gemeente al mensen langs om het geld terug te geven.

Reageren is niet mogelijk.

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.