Stichtse Vecht scherpt regels alcohol Koningsdag aan

De gemeente Stichtse Vecht heeft de regels voor het schenken en verkopen van alcohol op Koningsdag verscherpt. Zo verkopen de supermarkten in Maarssen-dorp op Koningsdag geen flesjes bier.

De gemeente, ondernemers en horeca hopen hiermee incidenten zoals vorig jaar op Koningsdag te voorkomen, meldt het AD. Toen werd er in het centrum van Maarssen gevochten en bekogelden relschoppers elkaar met bierflesjes. Er wordt daarom in de supermarkten in Maarssen-dorp op Koningsdag geen bier uit flesjes verkocht. Blikjes bier zijn wel te koop. Ook heeft de gemeente de regels voor de horeca aangescherpt. In een aantal gebieden mogen op Koningsdag bijvoorbeeld geen terrassen staan en horeca die drank buiten wil schenken moet een speciale vergunning aanvragen.

Handhaving alcohol schenken Koningsdag

Het schenken van alcohol tijdens Koningsdag handhaven? Gebruik deze beslisboom! >>