Geen handhaving op overlast papegaaien

Weststellingwerf is niet van plan de overlast van papegaaien hard aan te pakken. Dit terwijl de gemeente daar in beginsel verplicht toe is.

Een paar bewoners hadden het college verzocht te handhaven

aan de Sonnegaweg. Een papegaaienhouder zou voor ontoelaatbare geluidsoverlast

zorgen. De meldingen kwam vorig jaar binnen, tijdens de winter. Het onderzoek naar

de mogelijke overlast begon pas eind april vorig jaar, omdat de vogels in de winter vaak binnen zitten.

Vanaf die tijd is volgens de gemeente maar liefst 26 keer gecontroleerd. Dit

op verschillende tijden en dagen. De toezichthouders concludeerden na hun

onderzoek dat er nauwelijks werd gesproken of gefloten door de papegaaien. Daarom

wil Weststellingwerf de kwestie graag onderin een lade leggen, maar de bewoners

kunnen hun zienswijzen nog indienen voor het college een definitief besluit mag

nemen.

2 reacties

1. Wie oh wie kan ons verdr helpen, ook wij hebbe 365 dagen per jaar enorme overlast van gillende papagaaien.Vooral inde zomer begint het al zodra het licht wordt en gaat door tot het donker wordt. Ondanks klagen door div buren en zelfs na het verhuizen hierdoor van een van de buren doet de eigenaar niets.