Gemeente looft beloning uit na vandalisme

Gemeente Opmeer looft een beloning van 1000 euro uit voor de gouden tip over een flink aantal vernielingen in de gemeente.

“In de nacht vrijdag 27 op zaterdag 28 september hebben vandalen, identiteit vooralsnog onbekend, een spoor van vernieling in Opmeer achter gelaten”, schrijft de gemeente op haar website.

Opmeer heeft aangifte gedaan en zet nu ook de beloning in om de vandalen te vinden. Een groot aantal ruiten van diverse percelen moesten het de bewuste ontgelden. Ook het gemeentehuis is getroffen. Een zestal ramen werd ingegooid met zware stenen. De bedoeling is om de flinke schade aan privé een overheidseigendommen op de dader(s) te verhalen.