Juridische aanpak overlast bij Kijkduin

Gemeente Den Haag heeft een advocatenkantoor ingehuurd om de grote overlast op Kijkduin aan te pakken als gevolg van de Pokémon-hotspot.

Eerdere pogingen van de gemeente om met de maker van Pokémon Go, Niantic Labs in San Francisco, afspraken te maken over een vermindering van het aantal figuurtjes in Kijkduin, liepen op niets uit. Zij doet nu een dringend verzoek aan het Amerikaanse bedrijf om de coördinaten van de Pokémons in het kwetsbare duingebied uit te zetten.

Overlast
De gemeente wil van Niantic zo snel mogelijk weten wat het bedrijf gaat doen aan de overlast die de Pokémon-figuren veroorzaken. Welk advocatenkantoor is ingehuurd, wordt niet gezegd.