Rheden in actie tegen goederentrein

Spoorboekloos rijden in de randstad veroorzaakt overlast in ‘de provincie’. Gemeente en burgers van Rheden gaan ervoor naar Den Haag

De Gelderse SP heeft meer dan 4000 handtekeningen opgehaald

van verontruste aanwonenden van de IJssellijn in Gelderland en

Overijssel.

De rijksoverheid wil op de lijn fors meer

goederentreinen laten rijden. Dit maakt het spoorboekloosrijden in de

Randstad mogelijk. Aanwonenden van het spoor zijn bang voor lawaai en

trillingen. Ook wordt verwacht dat de spoorbomen in de dorpen nog langer

dicht zitten.

Inwoners en bestuurders van de gemeente

Rheden gaan vandaag naar Den Haag. De handtekeningen worden aan

de Tweede Kamer overhandigd.

2 reacties

1. Woon zelf in Dieren. Dat ligt tussen Arnhem en Zutphen. De infrastructuur is er slecht tot dramatisch (dateert nog van voor 1900 en is nauwelijk verbeterd). Er loopt 1 weg tussen de genoemde plaatsen, waarnaast het spoor is gelegen. De gemeente is door het spoor in 2 helften gesplitst. Door de situatie is verbetering niet of nauwelijks mogelijk. Dit komt door de ligging aan natuurterrein de Veluwezoom met de Posbank en de ligging van NSW landgoederen (Hof te Dieren). De situatie wordt steeds nijpender, voeg daar de ontwikkelingen van het goederentreinvervoer bij dan kunt u de chaos binnenkort wel voorstellen. Door het plaatselijk bestuurlijke falen (Plan Hart van Dieren) zijn er ook nauwelijks verbeteringen te verwachten. Hoop dat de SP met haar aktie er wat mee bereikt.

2. J. Albersen op

Was hedenmiddag in Nijverdal, het centrum was een enorme bouwput i.v.m. de aanleg van een gecombineerde trein/auto tunnel.
    Zie: http://www.tunnelplan.nl/ voor nadere info en foto’s.

Waarom kan zoiets wel in Nijverdal en niet in Dieren?
    Beide “dorpen” zijn enigzins vergelijkbaar, alleen Dieren krijgt er tientallen goederentreinen per etmaal bij.
    (Sorry voor mijn telegramstijl)