Gemeente zet noodbevel om in noodverordening

De burgemeester van Maassluis heeft een noodverordening van twee weken afgekondigd in de onrustige wijk Burgemeestersplantsoen. Deze maatregel volgt het eerdere noodbevel van afgelopen weekend op en maakt het makkelijker om de rust te herstellen.

De noodverordening duurt tot en met 11 oktober en is een minder “zwaar” middel dan het eerdere noodbevel.

Motivatie
Afgelopen drie weekeinden zorgde een groep jongeren met vernielingen en intimidatie voor onrust in de wijk. ,,Door deze verstoringen is maatschappelijke onrust in de wijk ontstaan”, schrijft de gemeente in de motivatie voor de noodverordening. Door de noodverordening mogen mensen zich niet in groepen van meer dan vier personen ophouden, mogen mensen die niet in de wijk wonen en daar ,,geen redelijk doel hebben” zich er niet ophouden, en mogen ze geen gelaatsbedekkende kleding dragen ,,die identificatie door ambtenaren van politie bemoeilijkt of kan bemoeilijken”, zoals capuchons en bivakmutsen.