Nijmegen laat straf voor overvallers zien

De gemeente Nijmegen gaat publiceren wat de straf is voor veroordeelde overvallers, om te laten zien dat er veel aandacht is voor veiligheid in de stad.

Dat staat in de veiligheidsbrief 2013, die gisteren naar de gemeenteraad is verzonden. De burgemeester en wethouders maken zich zorgen. Het veiligheidsgevoel onder Nijmegenaren daalt, terwijl het volgens B & W met de feitelijke veiligheid in de stad beter gaat.

Het publiceren van de straffen is een experiment, waarvoor de gemeente verschillende media wil gebruiken. Het laten zien van de straf van gepakte overvallers moet een afschrikwekkend effect hebben. Verder zouden meer Nijmegenaren bereid zijn mee te werken aan veiligheid in de stad, is de hoop.

Reageren is niet mogelijk.

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.