Onderzoek naar handhaving en vuurwerk rond jaarwisseling

De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat onderzoek doen naar het gevaar van vuurwerk en de handhaving van de openbare orde tijdens de jaarwisseling. De vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht hebben om dit onderzoek gevraagd.

“De raad heeft besloten dit te zullen onderzoeken, maar zal de precieze onderzoeksvraag en aanpak van het onderzoek nog nader bepalen. Daarover komt binnen enkele weken meer duidelijkheid”, laat een woordvoerder van de raad weten naar aanleiding van een verhaal in het AD.

Er is al lange tijd discussie over vuurwerk rond oud en nieuw in gemeenten en bijvoorbeeld het al dan niet instellen van vuurwerkvrije zones of een vuurwerkverbod. Bij de afgelopen jaarwisseling waren er ook weer veel problemen met geweld tegen hulpverleners. Ook hier willen de grote steden onderzoek naar.

ANP

Redactie Gemeente.nu

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.