Zes horecazaken Arnhem gestopt met verkoop lachgas sinds verbod

Zes van de acht Arnhemse horecazaken die bij de gemeente bekend stonden om het aanbieden van lachgas zijn daarmee gestopt sinds het ingaan van een verkoopverbod eind oktober. Dat bleek tijdens handhavingscontroles, meldt de gemeente Arnhem.

De handhavers constateerden dat twee horecazaken nog altijd lachgas verkopen. De woordvoerder van burgemeester Ahmed Marcouch liet weten dat die twee ondernemers binnenkort een dwangsom krijgen opgelegd, als ze niet stoppen met de verkoop.

Arnhem breidde eind oktober het verbod op de verkoop van lachgas uit naar de horeca en de detailhandel. Dat verbod gold in de stad al op straat in het centrum en tijdens evenementen.

Wet Milieubeheer

De gemeente pakt de verkoop van lachgas aan op basis van de Wet Milieubeheer. Die schrijft voor dat iemand die iets verkoopt, verplicht is gevaren voor mens en milieu te voorkomen. Omdat gebruik van lachgas gevaarlijk kan zijn, handelt een verkoper volgens Arnhem in strijd met de wet. Meerdere gemeenten toonden belangstelling voor een dergelijk verbod.

Laura Wennekes

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.