Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 717 bekeken

Gemeente neemt actie na kritiek Rekenkamer

Gemeente Utrecht heeft zich de kritiek die ze deze week kreeg van de Rekenkamer aangetrokken en meteen het aantal uren Hulp bij het Huishouden-uren (HbH) verhoogd. Deze gaat van gemiddeld 78 naar 105 uur per jaar.

Ook gaat ze de procedure verbeteren in aanloop naar het vaststellen voor het aantal uren per hulpbehoevende, meldt Nu.nl. Zo moet standaard een huisgesprek gevoerd worden, want dat maakt maatwerk en betere informatievoorziening mogelijk.

Bevindingen
Aanleiding voor de verhoging van de huishoudelijke uren zijn de geuite wensen van de gemeenteraad, het objectieve onderzoek naar de onderbouwing van de urennorm voor een schoon huis conform de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep, en de bevindingen van de Rekenkamer Utrecht.

De Rekenkamer beoordeelde het handelen van gemeente Utrecht met betrekking tot de HbH als onvoldoende.

De nieuwe regeling gaat per 10 oktober in.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.