Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 1362 bekeken

Proef met anoniem financieel advies

De gemeentelijke Groningse Kredietbank experimenteert met anoniem advies geven aan burgers met financiële problemen.

De gemeente is van mening dat een anoniem telefonisch spreekuur de drempel verlaagt om hulp te zoeken bij financiële problemen, meldt de Groningse Internet Courant. Vaak durven mensen uit schaamte niet langs te komen op het reguliere spreekuur.

Escalatie
Eerder onderzoek van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) laat zien dat mensen met schulden zich vaak pas bij de gemeente melden als de zaak volledig is geëscaleerd. De drempel verlagen om (anoniem) hulp te vragen, maakt vroegsignalering mogelijk, zodat er eerder naar oplossingen gezocht kan worden.

De proef van de Groningse Kredietbank duurt nog tot eind november.

Kom naar het Actualiteitencongres Schuldhulpverlening op 15 november in Utrecht>>

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.