Bossche politiek geeft openheid over financiering

Alle politieke partijen in de gemeenteraad van Den Bosch willen inzage geven in hun geldstromen richting de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.

Het
voorstel van  D66
om afspraken te maken voor meer transparantie rond de financiering van lokale partijen, is positief onthaald in de gemeenteraad. Het plan wordt de komende weken verder door de griffie uitgewerkt.

Wettelijk zijn er nauwelijks regels over transparantie bij de financiering van partijen op gemeentelijk niveau. Op het niveau van de Tweede Kamer zijn er wel harde afspraken gemaakt. Door een nieuwe wet zijn landelijke partijen verplicht inzicht  te geven in de manier waarop ze hun financiering regelen.

In Den Bosch is nu tot iets vergelijkbaars besloten. “Geen overbodige luxe”, stelt D66-fractievoorzitter Jan Smit is tevreden: “De ontwikkelingen bij de gemeente Roermond geven daarvoor alle aanleiding.”