KING krijgt digitaal klantdossier VNG

De VNG brengt de uitvoering van het digitaal klantdossier structureel onder bij Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten.

Dit meldt Computable

Het digitaal klantdossier (DKD) is een reeks ict-applicaties die het mogelijk maakt om cliëntgegevens elektronisch uit te wisselen tussen de verschillende partijen in de keten van werk en inkomen. King gaat verschillende onderdelen beheren en verder ontwikkelen. Het gaat hierbij om digitale formulieren, intakemodules, antwoordgenerator, signalenservice, uitwisselingsmechanisme, antwoord voor werkpleinen en financiering.

Het DKD is een reeks ict-applicaties die het mogelijk maakt om cliëntgegevens elektronisch uit te wisselen tussen de verschillende partijen in de keten van werk en inkomen. King gaat verschillende onderdelen beheren en verder ontwikkelen. Het gaat hierbij om digitale formulieren, intakemodules, antwoordgenerator, signalenservice, uitwisselingsmechanisme, antwoord voor werkpleinen en financiering.

Er wordt in totaal 1,35 miljoen euro beschikbaar gemaakt om het digitaal klantdossier verder te ontwikkelen en om alle Nederlandse gemeente er mee te laten werken. Het geld komt uit het gemeentefonds en het geld gaat naar de VNG, die als opdrachtgever optreedt naar King