Nabestaanden MH17 kiezen ontwerp nationale monument

De meerderheid van de nabestaanden van de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 hebben als gedenkteken gekozen voor het ontwerp van Ronald Westerhuis.

De nabestaanden konden kiezen uit ontwerpen van vijf kunstenaars. Het ontwerp van de Zwolse kunstenaar Ronald Westerhuis (eerder afgebeeld in De Stentor) komt op een grote wand van 6 meter hoog en 25 meter lang in het herinneringsbos in Vijfhuizen bij Schiphol.

Hoop
De wand staat symbool voor de zwaarte van het verlies, laat Stichting Vliegramp MH17 weten. In het midden zit een “oog”, een gat waar zonlicht doorheen komt, dat hoop symboliseert. De namen van de slachtoffers worden in de wand gegraveerd.

Redactie Gemeente.nu

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.